هوشمندسازی مرغداری ها

مروزه به علت مخارج زیاد سالن های مرغداری اعم از ساخت دان های مش(آردی)،
هزینه کارگر، هزینه های سوخت هیترها،مقدار برق مصرفی لامپ ها و فن ها و …..
بسیار مهم است که در هر کدام از این عوامل صرفه جویی به عمل بیاید.

با استفاده از علم روز در سیستم اتوماسیون مرغداری ها (هوشمند سازی مرغداری ها)
این امکان به دست می آید تا بتوانیم در هزینه های مرغدار صرفه جویی به عمل بیاوریم
و از هزینه های اضافی بپرهیزیم

برای مثال با اندازه گیری روزانه دان مصرفی در هر وعده غذایی
همان مقدار معین را مصرف نموده و از اتلاف بیش حد آن کم کنیم
و از هزینه مرغدار بکاهیم و یا با استفاده از سیستم کنترلی در نور و تهویه در مقدار برق مصرفی کاسته شود.

از آن طرف با سیستم های کنترلی در تهویه، نور، دما، رطوبت می توان
در پیشگیری در ایجاد بیماری های مرتبط با این سیست ها کمک بسزایی انجام داد.
بعلاوه این مسائل با اندازه گیری روزانه وزن و مقدار دان مصرفی
ضریب تبدیل را به مرغدار می توان داد تا از کیفیت پرورش مناسب مطلع شود.هوشمندسازی مرغداری

چگونه مرغداری خودم را اتوماسیون کنم؟

1.تهویه:

تهویه در مرغداری یکی از مهمترین بخش های آن می باشد
که نقش آن در دفع آمونیاک و دی اکسید کربن و جا به جایی هوا بسیاز موثر می باشد.

برای این امر ما باید تعداد فن خود را مشخص کرده و به نسبت آن تعداد دریچه های ورودی را تعیین کینم
و سپس با توجه به آن ها از انواع سیستم تهویه ای حداقلی، انتقالی و تونلی استفاده کینم.

2.دما:

جوجه های در سینین اولیه زندگی به دما بسایر حساس اند چون نمی توانند دمای بدن خود را تنظیم کنند
و از آن جهت که غدد عرق ندارند تنها قادرند با سیستم تنفسی دمارا خارج کرده و با پر دمارا نگه دارند

پس این امر بسیار مهم است که با روش هوشمندسازی سیستم گرمایشی و سرمایشی
بتوان آنرا طوری تنظیم نمودکه از بروز بیماری ها تا حدودی پیشگیری کرد.

3.رطوبت:

یکی از عواملی که می تواند تنفس را برای طیور راحت تر کند مقدار رطوبت سالن می باشد
رطوبت باعث تنفس راحت تر طیور شده و از تخریش بافتی آن جلوگیری می کند
ولی مقدار مناسب آن باید بین 50-70% باشد.
مهمترین عواملی که در مقدار رطوبت تاثیر دارند عبارت اند از

  • زمان روشن و خاموش شدن فن ها
  • کار کردن مه پاش ها 
  • مقدار دمای سالن

4.نور:

همان طور که انسان ها برای آرامش روانی خود به روشنایی و خاموشی نیاز دارند
پرندگان نیز به برای خواب، خوراک و فعالیت نرمال خود به روشنایی و خاموشی نیازمندند.

طول مناسب روشنایی و خاموشی در سالن باعث کاهش مشکلات قلبی و عروقی، فلجی و … می شود.
لازم به ذکر است که برای انجام این برنامه به جدول های زمانی نیازمندیم
تا طول مدت روشنایی و خاموشی را تنظیم کرده
و آرامش جوجه را به همراه داشته باشد.

5.کنترل آمونیاک و Co2:

آمونیاک حاصله از مدفوع و دی اکسید کربن حاصل از تنفس اگر از حد مجاز آنها بگذرد بسیار خطرناک هستند
پس این امر بسیار مهم است که در تهویه این گازها را خارج کرده و هوای تازه و پر اکسیژن را جایگزین آن کنیم.

مقدار طبیعی آمونیاک نباید از 20ppm و Co2 نباید از 400 ppm فراتر رود
در غیر این صورت با بروز مشکلات تنفسی باعث شروع انواع بیماری های
ویروسی و باکتریایی دستگاه تنفس می شود.

6.کنترل وزن طیور:

یکی از عواملی که به مرغدار کمک می کند تا کیفیت پرورش خود را بهبود ببخشد
و از عملکرد خود مطلع بماند وزن کشی مرتب پرنده می باشد.
اما به دلیل آنکه این عمل وقت گیر و سخت می باشد مرغدار را با زحمت بسیار مواجه می کند

امروزه با به کار گیری ترازوهای هوشمند می توان این امر را سهل و آسان کرد.
با داشتن وزن روزانه و دان مصرفی روزانه می توان ضریب تبدیل را به دست آورد
که یکی از پارامترهای مهم در پروزش می باشد.

7.آب و دان:

بیشترین خرج یک مرغداری در ابتدا دان و سپس آب مصرفی آن می باشد
از آن طرف یکی از ارکان مهم تولید مناسب کیفیت دان و توزیع درست دان
و آب و در دسترس قرار گرفتن آن برای پرنده می باشد
پس اگر ما توزیع و ساخت دان را مکانیزه و از اتلاف آن جلوگیری کنیم میتوانیم از خرج اضافی بکاهیم.

با افزودن کنتر آب در سر منبع اصلی می توان مقدار مصرفی آب را روزانه دریافت کرد 
آز آن طرف با اتوماسیون کردن دفعات توزیع دان و ساخت دان(مش) میتوان از هزینه های اضافی کاست.

8. سیستم خطر:

هوشمندسازی مرغداری ها

 

اکثر اوقات به دلیل حجم زیاد کار، مرغدار از خرابی برخی سیستم های خود بی اطلاع می ماند
اما با استفاده از کنترل هوشمند مرغداری ها می توان کوچک ترین خرابی سیستم را به دستگاه انتقال داده
و آژیر خطر را راه بیاندازد و به صورت آنلاین روی تلفن همراه مرغدار نمایش دهد
و مرغدار را از خرابی های سیستم های سالن با خبر سازد تا در اسرع وقت آن را تعمیر کند.

9. مانیتورینگ آنلاین سالن:

مشاهده سالن از راه دور بسیار کمک کننده در بررسی حالت پرندگان را دارد
مثلا تشخیص آنکه در سالن پراکندگی جوجه ها به چگونه است
و یا آنکه تحرک دارند یا خیر، دانه می خورند یا نه، آب می نوشند یا به آن تمایلی ندارند
و مواردی دیگر که می توان فهمید سالن ما در چه حالتی است.

 

درباره ebrahim hossainzade

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه مهندسی اکسیژن